Biografie dj Marcel

Dj Marcel. Als je hem aan het werk hebt gezien vergeet je 'm niet snel meer. Marcel jou wel trouwens, zijn geheugen is niet zijn sterkste punt.
Plaatjes draaien, dat wel. Maar goed, het is dan ook zijn vak. Dj Marcel Melis (zoals hij voluit heet) is namelijk één van die weinige gelukkige mensen die van zijn hobby zijn werk heeft mogen maken. Hij heeft dan ook enorm veel plezier in zijn werk, en dat is te zien...

Het enthousiasme spat ervan af en dj Marcel geeft regelmatig een ware playback show weg a la Gerard Ekdom, die het van hem geleerd schijnt te hebben. Of was het nou andersom... nou ja, zoals vermeld is Marcel's geheugen niet zijn sterkste kant, maar het is in elk geval erg leuk om naar te kijken! Hoe het allemaal begon? Toch maar even graven in dat geheugen dan, terug naar de tijd dat dj Marcel Melis nog jong en knap slank was...

Het begon ergens halverwege de jaren 90 op het eindfeest van de middelbare school waar Marcel destijds op zat. Na pittige onderhandelingen (Marcel wilde 100 gulden, de organiserende leraar wilde maar 75 gulden betalen) was de eerste opdracht een feit. Met twee "huis, tuin en keuken" cd-spelers van zijn slaapkamer, een goedkoop mengpaneeltje en twee (achteraf hele slechte) speakers vertrok de volgepropte auto van zijn vader richting school.

Deze eerste kennismaking van dj Marcel Melis met het dj vak beviel erg goed, niet alleen van zijn kant want ook de daarop volgende jaren verzorgde dj Marcel het schoolfeest op zijn voormalige middelbare school. Via via kwamen er ook diverse andere feesten op zijn pad, waaronder het kinderkamp van Dommelsch, een aantal verjaardagen en zelfs een enkele bruiloft.

Dj Marcel in de horeca

Rond 1997 was dj Marcel ook op de lokale radio te horen op de donderdagavond. Omdat hij regelmatig bellers had die iets wilde winnen ging hij de café's van de populaire Eindhovense uitgaansstraat Stratums Eind af om te kijken of zij consumptiebonnen wilden sponsoren. Zo kwam hij ook bij Café Santé terecht. Het toeval wilde dat de bedrijfsleider daar net een nieuwe dj zocht en voor hij het wist stond Dj Marcel om de week op zaterdagavond plaatjes te draaien in één van de populairste kroegen van Eindhoven.

Een leuke tijd, maar Marcel had nog geen rijbewijs en moest iedere keer 3 kwartier fietsen om er te komen. Toen hij werd gevraagd als vaste dj voor Café Ekskuus in zijn woonplaats Valkenswaard nam hij dan ook met pijn in het hart afscheid van de Santé.

Na enige tijd werd de Ekskuus verruild voor het feestcafé van discotheek Double Duece, dat van dezelfde eigenaar was. 550 jongeren gingen wekelijks uit hun dak op de muziek van Dj Marcel en het café groeide uit tot één van de drukst bezochte jongerencafé's van Valkenswaard.

De start van DjHuren.nl

Na enkele jaren met veel plezier gedraaid te hebben in dit café werd het tijd voor wat anders. Dj Marcel had inmiddels zijn rijbewijs en wilde wat meer afwisseling. Hij ging op zoek naar een soort artiestenbureau voor dj's om aan opdrachten te komen, maar dat bleek nog niet te bestaan. Dus begon Marcel het zelf maar en in 2003 werd de domeinnaam www.djhuren.nl geregistreerd.

Dit bleek een goede zet; al vrij snel leverde het bedrijf een bescheiden jaarinkomen op waardoor dj Marcel dus echt van zijn hobby zijn werk kon maken! Eind 2004 werd geïnvesteerd in een kleine maar professionele eigen drive-in-show waardoor de kroegen langzaam maar zeker weer verruild werden voor de bruiloften en verjaardagen; daar viel meer mee te verdienen en de tijden waren ook een stuk gunstiger (uw diskjockey is immers ook geen 18 meer, waar hij zelf pijnlijk achter kwam toen mooie studentes hem met "meneer" gingen aanspreken... auch!).

Dj Marcel Melis anno nu

Marcel is nog steeds professioneel dj en DjHuren.nl is nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten. Het kleine bedrijfje van toen is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige onderneming met meerdere eigen drive-in-shows, een eigen bedrijfspand enzovoorts. En nog steeds verzorgt dj Marcel Melis wekelijks met enorm veel plezier (en de daarbij behorende playbackshow) de muziek tijdens bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen, studentenfeesten en heel af en toe zelfs nog in een gezellig café...

... en binnenkort op jouw feest? Neem vrijblijvend contact op!

Neem vrijblijvend contact op!

Welkom bij Dj Marcel!

Draai je telefoon a.u.b. in de landscape stand om onze website te bekijken.